Psychologie

De diagnose en de behandelingen voor kanker trekken vaak diepe sporen in het leven van de patiënt en diens naasten. Hoe een mens met zulke heftige gebeurtenissen omgaat verschilt van persoon tot persoon. En van moment tot moment. De fase na afronding van de behandeling is voor veel mensen lastig. De behandelingen zijn wel voorbij maar de gevolgen worden nu pas duidelijk; vermoeidheid, onzekerheid, angst voor terugkeer, werk hervatten, de reacties van anderen die, hoewel goedbedoeld, vaak tegen vallen, partners die moe zijn. Kortom: het is vaak nog niet voorbij als de behandelingen voorbij zijn. Hoewel dit beslist heel normale reacties op een ingrijpende gebeurtenis zijn, kun je toch het gevoel te krijgen vast te lopen, en is het nuttig om met een deskundige zorgverlener te praten. Ook als je weet dat je niet meer beter wordt, kan de inzet van een in de oncologie gespecialiseerde psycholoog nuttig zijn. Vaak in samenwerking met andere in de oncologie gespecialiseerde zorgverleners als de fysiotherapeut, de ergotherapeut en anderen kijken we naar handvatten voor ondersteuning  bij verwerking en verandering.

Psychologische zorg is beschikbaar in alle fasen van ziekte en behandeling, met verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist. Psychologische zorg met verwijs brief valt onder de basiszorgverzekering. U betaald alleen het eigen risico. Het aantal gesprekken wordt in onderling overleg afgestemd op basis van de ernst van uw klachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>